Cryotubs en sport coaching centra

sports center

Sport begeleidingscentra zijn er op gericht om het beste uit hun atleten te halen, zowel fysiek als mentaal. Centra zoals PeakLevel in België werken samen met individuen en grote organisaties om hen bewust te helpen bij het bereiken van hun doelen.

Het doel is altijd om klanten – individuele atleten, teams en groepen – te begeleiden bij hun objectieven. Dit gebeurt aan de hand van een multidisciplinaire aanpak die het maximale uit het individu haalt. Persoonlijke schema’s worden gepland en in kaart gebracht door de experts van een coaching centrum: screening, tests en coaching worden tot in de kleinste details gevolgd. Hoewel de details grondig worden geobserveerd, is het totaalplaatje steeds het belangrijkste, zodat een compleet beeld en traject gevormd wordt en afgelegd.

Multidisciplinaire benaderingen zijn fundamenteel voor de successen die door de coaching centra worden behaald. Onder andere de huidige opleidingsstatus, de fysieke eisen en de geestelijke gezondheid worden verwerkt in de eerste screenings. Ze worden allemaal opgebouwd doorheen de training om ervoor te zorgen dat de sterkste en gezondste versie van elk individu naar voren komt.

De laatste jaren is er een sterke toename van het gebruik van coaching centra, vooral in de meer welvarende sectoren van de samenleving. Zo maken CEO’s en ondernemers, die betrokken willen raken bij triatlons en marathons, er gebruik van; grote bedrijven sturen hun teams naar hen toe om zo fit en gezond mogelijk te worden en bieden het lidmaatschap aan als een bonus; sterren en celebs, die fit willen zijn voor hun volgende grote project, maken er bijvoorbeeld gebruik van. Allen zullen voordeel halen uit de multidisciplinaire, deskundige focus die beschikbaar is in de coaching centra.

Coaching
Training en trainingsbegeleiding gebeuren vaak via een mix van face-to-face coaching, online coaching via verschillende platformen, groepstrainingen – die vooral voor grotere groepen (zoals teams of medewerkers van hetzelfde bedrijf) perfect zijn, en solotrainingen – waarbij de sporter zijn huiswerk doet en zelf aan de slag gaat. Schema’s zijn gepersonaliseerd, zoals men zou verwachten van een programma dat is opgezet door een personal trainer, en worden in real time, vaak wekelijks, aangepast aan de individuele vooruitgang en behoeften van de sporter.

Zoals hierboven vermeld, maken coaching centra over het algemeen gebruik van multidisciplinaire benaderingen. Met dit in het achterhoofd zullen er vaak veel vormen van fysiotherapie en mentale training zijn naast de bredere, fysieke coaching. Met name de voeding zal worden bestudeerd, met uitgebreide plannen die zijn aangepast aan de individuele behoeften en doelstellingen. Al deze elementen zullen meer zijn dan de som der delen, als onderdeel van deze globale aanpak.

Dit alles zal een holistische benadering vormen. Elke atleet is een geheel: hem als zodanig behandelen, door aandacht te besteden aan alle facetten van zijn wezen, zal hem helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Een persoonlijke benadering
De praktijkgerichte, diepgaande aanpak die beschikbaar is in de coaching centra zal over het algemeen de nadruk leggen op de persoonlijke kwaliteit. De coach en de atleet werken samen, waarbij ze soms het voortouw nemen, soms volgen, zodat ieders prioriteiten worden gesteld en gehaald.

Het gaat niet alleen om één coach: net zoals er een dorp nodig is om een kind op te voeden, is er een team nodig om een atleet te trainen. Waar nodig en gepast (wat vaak gebeurt), worden andere deskundigen opgesteld – zoals voedingsdeskundigen, fysiotherapeuten, masseurs, kinesiologen enzovoort.

Het gaat ook niet alleen om één atleet. Hoewel het individu in de coaching centra de boventoon voert, wordt ook de gemeenschap serieus genomen. Of ze nu met een team of groep werken, of met een solosporter, een coaching center moet een gemeenschappelijk netwerk zijn, die gelijkgestemden bij elkaar brengt: gebruikmakend van het Gold Mine effect.

Dit uit zich zowel in de groepsoefeningen als in de sociale activiteiten die door de opleidingscentra worden georganiseerd. Het maakt de ervaring leuker, emotioneel interessanter en misschien zelfs creatiever door de vereniging van al deze mensen.

Preventie en behandeling van een letsel
We worden allemaal wel eens geblesseerd als we oefenen. Dit is een integraal onderdeel van intensieve lichaamsbeweging: verwondingen, zowel op korte als op lange termijn, zijn altijd een risico. Maar alleen naar de sportschool gaan, zonder deskundig advies of begeleiding, is natuurlijk riskanter dan trainen onder professionele begeleiding. Dit is wereldwijd een van de belangrijkste voordelen van persoonlijke training.

Het is vooral uitgesproken bij coaching centra, uitgerust als ze zijn met elke moderne voorziening en toegang tot elke relevante deskundige. Terwijl de atleten van start gaan en vooruitgang boeken, zullen de specifieke testen en studies die door hun teams worden uitgevoerd hun gevarenzones en zwakke punten aan het licht brengen. Fysiotherapeuten zullen hieraan kunnen werken, waardoor ze uit die risicozone komen en hun kansen op blessures sterk afnemen.

Biomechanische screening, podologische consultatie, mechanische positionering en 3D-analyses zijn slechts enkele van de hulpmiddelen in hun arsenaal. Dit alles zal helpen om de risicofactoren te beperken en letsel te voorkomen.

Maar letsel is misschien wel onvermijdelijk. Zo niet, dan is het zeker aan de orde van de dag. In geval van een blessure zullen de fysiotherapeuten en de fysiotherapeutische apparatuur ter plaatse de sporter helpen om weer op de been te komen en de training zo snel en efficiënt mogelijk te hervatten.

Koude onderdompelingstherapie is een van de meest veelbelovende behandelingen die de afgelopen jaren zijn ontstaan. Het kan, regelmatig, worden gebruikt na de training om het risico op letsel te verminderen, kan worden gebruikt als onderdeel van het revalidatieproces, en kan meer in het algemeen worden gebruikt voor vele gezondheidsvoordelen.

Koude onderdompelingstherapie
Koude onderdompelingstherapie is populair bij sporters als een hulpmiddel voor het herstel, en bij gezondheidsliefhebbers als een praktijk die zorgt voor meer energie, een verbeterd immuun systeem en een verbeterde gemoedstoestand. Laten we ons vooralsnog richten op de atletische kant van de zaak, in het kader van een sportbegeleidingscentrum.

De meeste sporters die deelnemen aan koude onderdompelingstherapie doen dit om het risico op letsels te minimaliseren, incidenten en de ernst van vermoeidheid en spierkrampen te verminderen, en om het herstel na de training te versnellen.

Gebruik maken van koude onderdompelingstherapie kan:

de hersteltijd na de training verkorten, zodat de sporter het trainingsvolume naar behoefte kan vergroten.
de hersteltijd van een zacht weefselletsel of stress verkorten
vermoeidheid en de bijbehorende symptomen verminderen
de ontsteking van de training verminderen
spier- en gewrichtspijn verminderen
het herstel van het zenuwstelsel en het hart- en vaatstelsel bevorderen
de efficiëntie van het immuunsysteem bevorderen
Traditioneel gezien, wordt een koude douche of een badkuip, gevuld met water en ijs, gebruikt: de atleet gaat hier een paar minuten in om zo de bovenstaande voordelen te verkrijgen. Er bestaan echter een aantal betere systemen, die door vele coaching centra gebruikt worden. Deze systemen worden gemaakt door enkele bedrijven, die een superieure, efficiëntere en gebruiksvriendelijkere ervaring bieden.

Cryotubs.com biedt een van deze uitwegen aan. Hun kuip biedt een efficiënte en constante oplossing. Hierdoor kunnen trainers zich concentreren op het begeleiden van de sporter, in plaats van tijd te verliezen met o.a.: het halen van ijsblokjes, het meten van de temperatuur, het reinigen van het water enzovoort. Zowel sporter als trainer zullen een betere tijd beleven met een professioneel product als Cryotubs.

Bovendien is de esthetiek van de cryotub een duidelijke verbetering van het goedkope, oplaasbare zwembad dat vaak in de plaats gebruikt wordt, of van de ondermaatse detaillering van sommige grovere ontwerpen op de markt. Kortom vertegenwoordigen ze het soort service op hoog niveau, op maat gemaakt, waar sportbegeleidingscentra om bekend staan.

Om meer te weten te komen over koud water onderdompeling, Cryotubs en coaching centra: schrijf je in op onze nieuwsbrief en neem gerust een kijkje in onze online winkel.

Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Meer weten over Cryotubs?

We geven je graag meer over de Cryotub en de mogelijke toepassingen.

Savoir plus de Cryotubs?

We geven je graag meer over de Cryotub en de mogelijke toepassingen.

You want to discover more about Cryotubs?

We geven je graag meer over de Cryotub en de mogelijke toepassingen.

Wollen si Cryotubs?

We geven je graag meer over de Cryotub en de mogelijke toepassingen.

Recente artikelen

Articles récents

Recent articles

Recent articles deutsch